Totul despre uscare și uscare plase


Avantajele uscării în plasele de uscare

Avantajele uscării în plasele de uscare

Tendința uscătoarelor electrice scade încet și ne bucurăm că tot mai mulți oameni înclină spre uscarea naturală, care garantează uscarea treptată fără riscul de suprauscare sau chiar de ardere a ierburilor, și astfel și a substanțelor benefice ale acestora. Cu toate acestea, acesta nu este singurul avantaj al plierii plaselor de uscare suspendate!

Consilier

Cum să uscați și să păstrați corect ierburile

Cum să uscați și să păstrați corect ierburile

Uscarea plantelor este una dintre abilitățile de bază ale unui herbalist. Prin urmare, este necesar să-i cunoaștem principiile corecte. Uscarea ierburilor vă poate îmbunătăți munca, dar o poate și înrăutăți. Ciorchinii de ierburi uscate vor arăta grozav în bucătărie și, de asemenea, vor face ca camera să mirosească mai bine.


Cum să colectezi ierburile corect

Cum să colectezi ierburile corect

De ce să mergi după ierburi? Vei fi răsplătit nu doar cu o ședere în natură, ci și cu senzația minunată de ceai parfumat preparat din ierburi pe care le-ai cules și uscat singur. Credeți că ierburile obținute în acest fel vă vor mulțumi de două ori.


Cum să colectezi și să procesezi rădăcinile

Cum să colectezi și să procesezi rădăcinile

Rădăcinile, fie că este vorba de păpădie, de hrean, de nădejde sau, de exemplu, de fenicul, sunt colectate în general primăvara devreme, sau toamna - în octombrie și, dacă nu îngheață, în noiembrie. În aceste perioade, substanțele active ale plantelor se deplasează chiar aici, la rădăcini. Iar dacă vrem să obținem cele mai eficiente, mergem să le colectăm în preajma lunii noi, dimineața devreme sau seara. (Un mic sfat - marcam plantele la lumina zilei, de exemplu cu un ac sau o panglica, astfel incat sa le gasim pe intuneric.)

Următor