Principii de amestecare a amestecurilor de ceai

Cele mai multe ierburi pot fi folosite separat, ca decoct sau infuzie, pentru a prepara ceaiul. Dar de ce să nu amestecați propriul amestec de ceai de plante? Următoarele reguli aparțin alfabetului pe bază de plante:

  1. Ingredientul principal se numește remediu cardinal. Este o plantă care este purtătoarea principală a efectului amestecului.

  2. Amestecul include și ierburi auxiliare, așa-numitele adjuvant remediu. Această componentă extinde efectul plantei principale sau susține efectul acesteia.

  3. Un alt ingredient este remedium corrigens, adică o plantă care adaugă aromă amestecului.

  4. Și la amestec se adaugă constituenți de remediu, care este de fapt un fel de umplutură, de ex. o plantă care îmbunătățește aspectul (de exemplu, flori), adaugă parfum și în plus completează și susține amestecul cu efectele sale.

Și câte tipuri de ierburi să folosești? Pentru ca amestecul să fie echilibrat, sunt suficiente patru medicamente de bază - câte o specie de plante pentru fiecare componentă.

Amestecați bine amestecul. Nu este o regulă că trebuie să punem cea mai mare cantitate din plantele principale în amestec. Mai ales in cazul pelinului, probabil ca amestecul nu ar fi potabil, asa ca preferam sa folosim o cantitate mai mica. Nu punem ierburi care trebuie fierte (rădăcini) împreună cu ierburi din care se prepară infuzia într-un singur amestec. Trebuie să pregătim un astfel de ceai separat în funcție de componentele individuale și să amestecăm lichidele rezultate.

Ierburile universale care pot fi folosite în aproape orice amestec de ceai sunt frunzele de zmeură și căpșuni, florile de celidonă sălbatică și galbenele.

Exemplu de amestec de ceai: ceai pentru a susține vezica biliară și digestia

  • planta principala: pelin adevarat - este recomandat tocmai pentru a sustine digestia si pentru problemele cu vezica biliara

  • planta auxiliara: musetel - relaxeaza, reduce spasmele, are efect antiinflamator si antidiareic.

  • planta pentru gust: menta - sustine digestia si imbunatateste productia de sucuri gastrice

  • o plantă care va servi ca umplutură și va îmbunătăți aspectul: gălbenele - este, de asemenea, un antibiotic natural, are un efect de vindecare asupra tuturor membranelor mucoase